Recenze - The Social Network

Kategorie: Zájmy a kultura
Recenze - The Social Network

Jak vznikla nejznámější síť? Proč pronikla mezi studenty hlavně tak rychle? Následující článek působí i jako pozvánka ke shlédnutí filmu ;)

Sociální síť a její vliv na lidi jako jsem nejen já.... :D

Pokud tvrdíš, že nejsi závislákem na Facebooku, ale kontroluješ aspoň dvakrát za den co se tam událo, kecáš! Proč? Stalo se z toho vlastně médium a film Tě vtahuje do děje a toho zamyslet se nad tím, čím Facebook vlastně je kromě toho, že tam na sebe vše "vyžvaníš" :D !

Pojď se mnou mrknout, v čem mám pravdu a jdeme diskutovat :D

The Social Network alias Sociální síť

 

Tessí, tohle je i pro Tebe a Tvou práci, protože mi to pomohlo zjistit ten základní fakt odkaz na film je zde a zkuste mi tenhle názor vyvrátit http://www.csfd.cz/film/262711-the-social-network/ ...

Zamyslete se sami, já to podám svým pohledem ...

Přemýšleli jste nad tím, proč vlastně kromě her používáme Facebook a nebojíme se psát tam vše možné? Pokud shlédnete tenhle film jako já, asi to pochopíte možná rychleji než já v jeho cca 1/3 ...

Hledal jsem v roce 2009 něco, co mi pomůže být v kontaktu s kamarádama a protože Face byl in už v tý době, nedalo mi to a říkal jsem si, sem tam něco vyhodíš, ať ostatní vidí, že žiješ a jsi v pohodě anebo Tě něco trápí, sem tam jukneš na to, co chtějí ostatní, co se jim děje dobrého a co zlého. Budeš s nimi sdílet vše a budeš se s nimi bavit, jako by seděli vedle Tebe, sem tam jukneš na pěknou holku, pokecáš třebas i s tou pěknou sousedkou, nakonec se ale z FB stalo něco jako online deník, kde si postěžuju, postnu pár fotek a zanadávám si na to, jak je život na houby, kdo mě zrovna naštval a co mi pije krev, pokecám se spoustou lidí, co znám a nemusíme přitom pořádat osobní hromadný párty někde na samotě u lesa, aby to bylo pro všechny dost dobrý.

Ani jsem si to neuvědomil, lidi, ale koukali jste bedlivě nejen na svá videa a toužili jste tam nějakou informaci změnit?
Jo, já osobně na jednu stranu řeknu, že jsem na tomhle "médiu" závislý a nemrzí mě to a hned taky vysvětlím proč. Pokud bychom každej takovej pocit psali do knihy nebo sešitu, je to na mnoho a mnoho stránek na mnoho a mnoho sešitů!
Rodinná událost, strach, smutek, smrt, bolest, násilí, psychická vyčerpanost, pocity tak spontánní, že to až zaráží. Jindy zas potěší... pokud se na tohle podívám, pak beru Facebook jako svůj otisk a pokud bych se neměl poučit odsud, tak potom asi nemá smysl dál v něm pokračovat, protože přítel si ke mě vždy cestu najde i mimo něj.
Tady má jen možnost mě i nerušeně sledovat a dá se říci, i klidně kráčet se mnou nebo vedle mě a pozorovat dle toho, co zmíním, jak se mám a co dělám Stále se kráčí kupředu vylepšení FB a tak mohu s klidem říct, že vlastně i obstojně bloguju skrze Facebook.

Koukněte na ten film a dojde Vám to také, koukněte na to video o Vašem profilu na FB a pochopíte.

Udělejte si obrázek sami, vážení, ale mě to nedalo se nepodělit o tuhle myšlenku právě tady a Tessí, měla jsi pravdu, závislí jsme, ale to je ok, protože právě ta komunikace a nejen to nakonec lidi sbližuje a je úplně jedno, kde, jak, s kým a proč jsme.

Facebook sám o sobě mě pustí za přáteli na druhý konec města, na druhý konec republiky a s dnešní virtualizací si vlastně můžeme i ťuknout a dát si na zdraví každý, co máme rádi, neomezujeme se na nic jiného kromě vlastních zásob a toho, co máme právě po ruce :D Navíc se můžeme i vzájemně informovat o novinkách nenásilnou formou a pokud mě ten člověk prostě štve, jen kliknu na off a je klid :D

Napíšem si i spoustu nehezkejch věcí, ale nakonec si stejně napíšeme, pokud postřehneme, že je něco, co nás nutí si taky dát tu svojí trošku do mlýna :D

Jen je třeba některé věci psát s velkou rozvahou, jsou na nás napojeni lidé z práce i soukromí, jsou na nás napojeni rodiče, známí, příbuzní a všichni jsou zvědaví, co děláme, ne vše se sem ale hodí :D Tedy na Facebook :D

Vaše názory a polemiku ocením nejen pod článkem, ale i ve fóru na stejné téma jako je název filmu ;)

Komentáře

postPřidat komentář

Nebyly přidány žádné komentáře.